"Until one has loved an animal a part of one's soul remains unawakened."

Het wonder van de genezing door de emotionele balans


De Holistische geneeswijze kijkt niet enkel naar een ziekte, de symptomen en de behandeling van de symptomen. Deze geneeskunde houdt zich ook bezig met het volledige individu, de leefwijze, voeding, leefomstandigheden en werkt vooral preventief.

Op een professionele manier ga ik met jou opzoek naar een oplossing. Ga ik u helpen uzelf of uw dier beter te begrijpen en de emotionele of fysieke disbalans te herstellen. 

De positieve kracht van alternatieve therapieën


Hoe ga ik te werk?

Samen met jou bestudeer ik de problematiek fysiek en emotioneel. Hieruit zal ik kunnen aantonen wat voor jouw specifieke situatie de beste oplossing zou zijn en pas ik deze dan ook toe. We bekijken het gehele pakket, management, voeding, beweging, gedrag, enz. We gaan niet enkel werken aan de symptoombestrijding maar gaan grondig opzoek welke factoren er allemaal een rol spelen binnen het welzijn van het paard  of de hond. Van een enkel individu tot kudde/roedel situaties. 

Het beloop van een onderzoek/Consult.

Wij voeren een compleet onderzoek aan de hand van een acupressuur behandeling, volledig volgende de waarden en normen van de TCM en Ayurvedic Medicine. We bekijken het zowel fysiek als mentaal waar er een blokkade of disbalans plaats vindt. Ik ga elk aspect af en zoek zo uit waar de oorzaak van de disbalans zich bevindt, om zo doelgericht te kunnen gaan werken en te gaan behandelen bij de kern. Op deze manier wil ik enkel symptoombestrijding voorkomen. Op basis van onze bevindingen en eerste behandeling, stel ik zorgvuldig mijn anamnese, deze laat ik door middel van geur testen op basis van kruiden oliën en een samenstelling die ik zelf maak op basis van geneeskrachtige kruiden, bodems, insecten, .. door het paard bevestigen met de hersenen te gaan prikkelen deze techniek pas ik toe als enig in de Benelux en heet zopharmacognosie*. Wij stellen onze bevindingen / anamnese volgens de waarde en normen van de 5 elementenleer en Tridosha model. 

aan de hand daarvan stellen wij u een recept voor samengesteld met heilzame kruiden, 100% natuurlijke teelt. Dit recept volledig gemaakt individueel naar de noden van het paard of de hond in diens conditie en constitutie. 

Allerhande problematiek verhelp ik met behulp van de holistische geneeskunde. Daarbij pas ik verschillende therapieën toe afgestemd op u of uw dier. De specifieke behandeling die ik dan toe pas kan je verder bekijken op mijn pagina Behandeling van paard, hond, kat, ...

Therapieën die ik hanteer:

  • Kruidenleer / kruidengeneeskunde
  • Kruiden infuus/droge kruiden/thee
  • Aromatherapie met etherische oliën voor zowel mens en dier.
  • Zoopharmacognosie
  • Paarden gedragstherapie
  • Moxa therapie
  • Shiatsu, acupressuur bij paard en hond
  • ...

Bekijk dit verder op mijn pagina: Soorten Therapie en massage technieken

* Zoopharmacognosie wat is dit nu juist?

Zoopharmacognosie.. wat is dat nu juist hoor ik mensen vaak vragen, is dit aromatherapie? Nee, dit is ABSOLUUT geen aromatherapie. Zoopharmacognosie is een gedrag waarbij dieren zelfmediceren door planten, bodems, insecten, skeletten, en psychoactieve medicijnen te selecteren en in te nemen of lokaal toe te passen om de schadelijke effecten van ziekteverwekkers en toxines te voorkomen of te verminderen. 

De Zoopharmacognosie pas ik toe op het einde van het consult en laat ik het paard of de hond alles bevestigen door deze geuren en samenstellingen wat ik aanhaalde, hier is reeds wetenschappelijk onderzoek op verricht en wilde paarden/honden gaan in de natuur op zoek naar bodems, insecten, skeletten en planten om te gaan zelfmediceren en zichzelf terug in balans te brengen. Deze oliën en samenstellingen waar ik de paarden/honden aan laat ruiken stel ik dan ook volledig samen zoals op de foto hier naast met o.a. toegevoegde insecten, zorgvuldig uitgezochte bodems en planten. Bij elk consult opnieuw tonen zij heel mooi aan welke zij daadwerkelijk kunnen gebruiken en welke niet.  

Hier situeer ik een voorbeeld uit de praktijk : Een eigenaar van een dominante merrie komt bij mij. Het paard is zeer moeilijk te rijden, past moeilijk in een kudde, valt andere paarden aan enzovoort. Na een uitvoerig gesprek en een uitgebreide anamnese, onderzocht ik het paard aan de hand van acupressuur, in combinatie met fytotherapie om het proces te versnellen.

Resultaat: De merrie die heel haar leven bestempeld werd als een dominante alfa-merrie bleek een onderdanig dier te zijn, die door omstandigheden in de alfa-positie werd gedwongen. Aangezien ze dit emotioneel niet aankon, beet ze letterlijk en figuurlijk van zich af.

Kort na de behandeling (en ik spreek echt over een paar dagen) klampte de merrie zich vast aan een ruin (gecastreerde hengst) en begon ze hem overal te volgen. Ze vond de rust en de leiding die ze van nature nodig had. In de omgang draaide deze dame 180° van een "onbetrouwbaar, onvoorspelbaar, soms agressief paard" naar een "rustig, onderdanig paard". Na de behandeling wachtte ze haar beurt af om te eten. Verder kon ze rustig in de kudde functioneren zoals een merrie betaamt.

Onderaan in de kudde, veilig, rustig zonder veel verantwoordelijkheden, dat was haar ware natuur.

Graag bekijk ik met jou de gehele situatie en waar de problematiek vandaan komt. Na een verkennend gesprek bestudeer ik het dier in kwestie. Samen met jou bespreek ik na mijn bevidingen welke therapie het beste past bij jou viervoeter en diens situatie. Bent u niet bekend met de holistische geneeskunde dan licht ik dit met plezier toe in ons verkennend gesprek. Waarna u nog steeds vrijblijvend kan kiezen om al dan niet deze soorten therapie toe te passen. Altijd zorg ik minstens een maand voor begeleiding. U kan me dan steeds contacteren als u bijkomende vragen heeft en na de behandeling/therapie kom ik graag kijken hoe jouw viervoeter het stelt.  
Niet enkel wil ik me focussen op gedrag, ook bestrijd ik alle soorten kwaaltjes zoals bv mok, huidaandoeningen zowel bij paard en hond, uitslag bij giftige planten, en noem maar op .. lees verder : Paard, hond.
Wenst u enkel een oberservatie en anamnese  van karakter en bevindingen van uw dier kan dit ook zonder bijkomende behandelingen. Hierin verdiep ik mij in de leefomgeving van uw dier en stel ik vast welke sterke energie jouw dier uitstraalt , welke functie uw dier heeft in de groep en wat jullie band met elkaar inhoud.  

Healing en Coaching voor mensen

There's nothing more beautiful than the way the ocean refuses to stop kissing the shoreline, no matter how many times it's sent away.

Door de specifieke mindfulness- en aandachttechnieken, leer ik je doeltreffend omgaan met stress, pijn, slapeloosheid en depressie, en kan ik een burnout voorkomen. Focussen op en genieten van het "nu" is het doel, zodat een gelukkiger, vrijer leven bereikt kan worden. Dit eventueel ook met behulp van aromatherapie, energetische therapie, mineralen therapie en/of Bach bloesem therapie.

Reeds miljoenen mensen over de hele wereld hebben baat gehad bij de onderbouwde technieken van mindfulness en gebruiken deze nóg dagelijks om hun leven richting te geven.  Zo bezit ik alle kennis over deze mix van Oosterse therapieën en Westerse psychologie.


©Copyright 2017 Melissa De Winter. All rights reserved.