"Until one has loved an animal a part of one's soul remains unawakened."

Het wonder van de genezing door de emotionele balans


De Holistische geneeswijze kijkt niet enkel naar een ziekte, de symptomen en de behandeling van de symptomen. Deze geneeskunde houdt zich ook bezig met het volledige individu, de leefwijze, voeding, leefomstandigheden en werkt vooral preventief.

Op een professionele manier ga ik met jou opzoek naar een oplossing. Ga ik u helpen uzelf of uw dier beter te begrijpen en de emotionele of fysieke disbalans te herstellen. 

De positieve kracht van alternatieve therapieën


Hoe ga ik te werk?

Samen met jou bestudeer ik de problematiek. Hieruit zal ik kunnen aantonen wat voor jouw specifieke situatie de beste oplossing zou zijn en pas ik deze dan ook toe. We bekijken het gehele pakket, management, voeding, beweging, gedrag, enz. We gaan niet enkel werken aan de symptoombestrijding maar gaan grondig opzoek welke factoren er allemaal een rol spelen binnen het welzijn van het paard  of de hond. Van een enkel individu tot kudde/roedel situaties. 

Het beloop van een Consult.

Wij gaan te werk aan de hand van een acupressuur behandeling, volledig volgens de waarden en normen van de TCM en Ayurvedic Medicine. We bekijken waar er een blokkade of disbalans plaats vindt. Gaan elk aspect af en zoek zo uit waar de oorzaak van de disbalans zich bevindt, om zo doelgericht te kunnen gaan werken en te gaan tot bij de kern. Op deze manier wil ik enkel symptoombestrijding voorkomen. Zo gaan we ook de zelfgenezing van het dier terug in beweging brengen.  Op basis van onze bevindingen, stellen we zorgvuldig een therapie voor, deze laten we door middel van geur testen op basis van kruiden, een samenstelling die ik zelf maak op basis van geneeskrachtige kruiden, bodems, .. door het paard bevestigen met de hersenen te gaan prikkelen. Deze techniek pas ik toe als enig in de Benelux en heet zopharmacognosie*. Wij gaan volledig te werk volgens de waarde en normen van de 5 elementenleer en Tridosha model. 

aan de hand daarvan stellen wij u een voedingsplan voor en een recept samengesteld met heilzame kruiden. Dit volledig individueel naar de noden van het paard of de hond in diens conditie en constitutie. 

Allerhande problematiek verholpen worden met behulp van de holistische geneeswijze. De specifieke methode die ik dan toe pas kan je verder bekijken op mijn pagina therapie van uw paard, hond, kat, ...

Therapieën die ik hanteer:

  • Kruidenleer
  • Kruiden infuus/droge kruiden/thee
  • Aromatherapie met etherische oliën voor zowel mens en dier.
  • Zoopharmacognosie
  • Paarden gedragstherapie
  • Shiatsu, acupressuur bij paard en hond
  • ...

Bekijk dit verder op mijn pagina: Soorten Therapie en massage technieken

* Zoopharmacognosie wat is dit nu juist?

Zoopharmacognosie.. wat is dat nu juist hoor ik mensen vaak vragen, is dit aromatherapie? Nee, dit is ABSOLUUT geen aromatherapie. Zoopharmacognosie is een gedrag waarbij dieren zelfmediceren door planten, bodems, insecten, skeletten, en psychoactieve medicijnen te selecteren en in te nemen of lokaal toe te passen om de schadelijke effecten van ziekteverwekkers en toxines te voorkomen of te verminderen. 

De Zoopharmacognosie pas ik toe op het einde van het consult en laat ik het paard of de hond alles bevestigen door deze geuren en samenstellingen wat ik aanhaalde, hier is reeds wetenschappelijk onderzoek op verricht en wilde paarden/honden gaan in de natuur op zoek naar bodems, insecten, skeletten en planten om te gaan zelfmediceren en zichzelf terug in balans te brengen. Bij elk consult opnieuw tonen zij heel mooi aan welke zij daadwerkelijk kunnen gebruiken en welke niet.  


All rights reserved 2018 Melissa De Winter