"In the animals we choose, we see a reflection of ourselves".

Haal diep adem. Voel de natuur.

Hier stel ik mezelf even voor, ik ben Melissa De Winter, kruiden adviseur,  dierenartsassistent (i.o.), dierentherapeut, herborist gespecialiseerd in natuurlijke geneeswijze, TCM en Ayurvedic Medicine. Ook hanteer ik shiatsu/acupressuur en specialiseerde ik mij in de 5 elementenleer.

Reeds al jaren verdiep ik mij hier dan ook in gericht op mens en dier. Mijn moeder was door en door homeopaat en werd dit me dan ook met de paplepel meegegeven, heel de familie is tot generaties terug betrokken in alles wat te maken heeft met kruidengeneeskunde en zo veel meer, wij waren de "heksen" van toen, door mijn familie heb ik dan ook veel geleerd over de holistische geneeswijze. Vandaar ook de keuze naar mijn vak.

Psychologie en fysiek van paard en hond

Sinds jaren bestudeer ik de gedachten gang, alsook het fysieke gedeelte van het paard, ik hanteer de technieken voor het geven van een Shiatsu/acupressuur behandeling bij paard en hond. 

Al enkele jaren laat ik me begeleiden en opleiden door verschillende professionele trainers met Europese prestaties in de reining, horsemanship, trail, pleasure, kortom vele takken van de western sport met hun raad en daad. Alsook kudde studies en samenleving van grote kudde paarden zijn mij niet vreemd, zo ga ik paarden niet enkel fysiek benaderen, maar ook naar gedragsproblematiek en bekijk ik het individu volledig in zijn leefomgeving. 

Positieve kracht van de alternatieve therapie

Tijdens mijn opleidingen maakte ik niet enkel kennis met de verschillende symptomen van ziektebeelden, maar leerde ik ook hoe ik zelf een genezingskuur moet samenstellen. In eerste plaats werd ik ingeleid in de positieve kracht van de alternatieve therapie. Ik leerde alles over het herborisme in al zijn facetten, aroma- en fytotherapie, Bachbloesems, ayurvedische geneeskunde, kruiden en zeer belangrijk de voeding. Chakra's, prana's en meridianen, en ontdekte ik hoe mens en dier op een gericht positieve manier kan ondersteunen. De alternatieve therapie gaat ervan uit dat ziektes hun oorsprong vinden in emoties. Doorheen mijn opleidingen leerde ik dan ook hoe jij en je huisdier opgewekt door het leven gaan en hoe we dit preventief kunnen aanpakken. Bovendien kwam ik ook te weten met welke factoren ik rekening moet houden als ik u of uw dier ga ondersteunen en welke remedie wanneer aangewezen is.

Chakra's, pranas, meridianen, mineralen

Al van kinds af aan was ik gefascineerd door de mineralen en hun werking op de Chakra's, prana's en meridianen van zowel mens als dier. Met plezier laat ik u of uw huisdier even wegzinken in een omgeving van pure rust en harmonie. Vind het dan ook heel belangrijk dat de emotionele balans en geestelijke harmonie centraal staat. Zo werd ik opgeleid tot het hanteren van de basis technieken in de shiatsu, Tui Na, Ayurvedische massage, .. 

Dierentherapeut

Als dieren therapeut wil ik instaan voor het welzijn van dieren met behulp van de Holistische geneeswijzen. 

Natuurlijke geneeswijzen

Afgestudeerd in natuurlijke geneeswijzen, expertise Traditional Chinese Medicine en Ayurvedic Medicine weet ik dan ook welke juiste therapie, voeding en kruiden ik kan aanraden. Grondig bekijken we volledig het individu en gaan we opzoek naar de oorzaak en de gevolgen ervan, van hieruit stellen we de juiste toepassing samen en welke therapie aangewezen zou zijn.

Holistic Happiness

Niet enkel het fysieke gedeelte speelt hier van belang maar het totale pakket. Deze geneeswijze houdt zich bezig met het volledige individu, de leefwijze, voeding, leefomstandigheden en werkt vooral preventief. Stimulans van een gezonde levenswijze speelt een belangrijke rol. Dit licht ik dan ook allemaal verder toe op mijn website.

Diploma's

Mijn diploma's zijn internationaal erkend door de international Association of Professional Education(IAPE). Zie opleidingen.

Hoop met mijn erkende diploma's, volgen van workshops, lezingen en clinic's, jullie vertrouwen in mij te winnen, bij het begeleiden en behalen van doelen.
Registreer u en blijf op de hoogte van alle georganiseerde workshops, evenementen en demo's.

©Copyright 2017 Melissa De Winter. All rights reserved.