Kelp

Deze orde van bruinwier(en) en dus zeewier ondersteunt de weerstand van het organisme en de conditie van de huid / vacht (rui). Helpt merries tijdens de lacterende periode en is een veelzijdige zeegroente die voor heel wat paarden van belang kan zijn,  zorgt voor aanvoer van energie en mineralen, om te voldoen aan de onderhoudsbehoeften aan vitaminen/mineralen/sporenelementen.

Paarden die mest, zand, hout eten, kuilen graven op zoek naar mineralen in aarde of plantenwortels en paarden die slecht door de rui heen komen, kunnen baat hebben bij Kelp.

Uit onderzoek blijkt dat Kelp een bron is van mineralen, vitamines, sporenelementen en aminozuren. O.a. bezit kelp veel vitamine K, vitamine B11, alsook Jodium. 

Overige vitaminen in kelp

Panthoteenzuur of B5 zit met 13% van de ADH in kelp. Hetzelfde percentage geldt voor vitamine B2. Vitamine E zit met 6% van de ADH in een ons kelp en vitamine C en B1 zijn vertegenwoordigd met een percentage van 4%. Verder zit in kelp nog 3% van de ADH aan niacine of B3. Dat mogen kleine percentages lijken maar het is goed om te weten dat de werking van vitaminen elkaar versterkt, en dat er eveneens een synenergetische werking is met mineralen en flavonoïden.

Magnesium in kelp

Er zit een prachtige hoeveelheid en verscheidenheid aan mineralen in deze onvolprezen zeegroente. Het meest bevat het magnesium, namelijk 34% van de ADH.

 Mineralen in kelp

Overige mineralen die in kelp zitten zijn: ijzer(22%ADH), calcium(17%ADH), natrium(16%ADH), zink(13%ADH), mangaan(10%ADH), fosfor(6%ADH) en kalium(2%ADH). Zoals je ziet zijn de mineralenpercentages nog hoger dan de vitaminenpercentages. Dat is logisch omdat kelp in zee groeit en de zee een bron is van alle beschikbare mineralen voor de mens. Kelp is een zeer gezonde zeegroente. 


Inhoud : 500gr

9,05 €