Workshop Shiatsu behandeling, aromatherapie en fytotherapie 17/02/2018.

17-02-2018
Bent u al reeds bekend met Shiatsu massage, aromatherapie, fytotherapie of chinese kruiden? Wil jij meer te weten komen over zo een behandeling? Dat kan! Lees hier alles over hoe onze eerste workshop verliep met sfeerbeelden. ( klik even op de foto rechts en lees verder..)

Holistic Healing Hands organiseerde 17/02/2018 op de Doment Ranch een demo/workshop waarbij Evy Macqouy van Equina Academy en ikzelf jullie te woord stonden. Evy vertelde alles over de specifieke probleem punten bij jullie paarden en de shiatsu behandeling afgestemd op uw paard zijn situatie, het nut en waarom deze specifieke behandeling zo belangrijk, enorm hulpzaam, bevorderend en helend is voor uw paard. hierbij vulde ik aan waarin ik hier jullie kan bijstaan en jullie verder kan helpen of begeleiden in de toekomst. Ook gingen we dieper in op de meridianen, aromatherapie, fytotherapie en chinese kruiden.  

De behandelingen werden uitgevoerd op eigenaars paarden onder het professionele oog van Evy Macquoy. De paarden werden onderzocht, bij zo een onderzoek komen alle meridianen aan bod en veel meer, welke specifieke acupressuur kan uitgevoerd worden om uw paard beter terug te laten functioneren.

Zo leerde de leden Holistic Healing Hands beter kennen, waarvoor wij staan, waar ik u en uw paard in de toekomst kan helpen, begeleiden, beter maken, en waar wij u vooral met van dienst kunnen zijn. Zo wou ik de leden ook laten proeven van een zeer professionele kijk op shiatsu en acupressuur gedemonstreerd door Evy Macquoy. Zo ziet u ook door wie ik reeds al werd opgeleid.

Het onderwerp van deze dag was voornamelijk kwaaltjes dat wij niet meteen merken als eigenaar, waarom paarden kunnen gaan manken en er helemaal niets te zien is bij verder medisch onderzoek. Het hoe, wat en waarom.

De eigenaars paarden werden meteen onderworpen aan een basis onderzoek, zo werden alle acupressuur punten afgetast om te kunnen achterhalen waar het probleem zich bevond. Tot grote verbazing van de eigenaars werd één paard vastgesteld met een verkoudheid, dat hetzelfde impact had op zijn lichaam zoals wij mensen een griep ervaren. Bij de ruin uitte deze 'griep' zich in spierpijn over het hele lichaam, wat snot en manken op het rechter voorbeen. Met behulp van acupressuur, werd deze ruin zijn weerstand terug in werking geholpen. Ook werden er punten aangehaald en bewerkt om het 'griepje' tegen te gaan en ook zo het manken te gaan verhelpen.  

Ook wanneer u denkt dat er met uw paard helemaal niets aan de hand is kan deze perfect kampen met verschillende ongemakken of kwalen dat zich niet meteen uiterlijk uiten. Je paard eens een check-up geven kan absoluut geen kwaad !
Bij een tweede ruin waar werd gedacht deze helemaal fit zou moeten zijn, bleek er een slechte lever energie te zijn en maagzweren. Deze ruin gaf geen enkel teken van ongemak tijdens opzadelen, aansingelen, bij het eten, enz .. Na een grondig onderzoek gaf hij meteen duidelijk aan bij het inwerken op de acupressuur punten waar hij met blokkades en ongemakken zat. Daaruit bleek zijn lever energie niet optimaal, pijnlijke maag wat kan wijzen op maagzweren. Ook hier werd met behulp van shiatsu de energie waarde in de meridianen terug op punt gebracht, in dit geval is acupressuur alleen niet genoeg en werd er dieper ingegaan op fytotherapie, chinese kruiden en aromatherapie om deze ruin optimaal te kunnen genezen.
Heeft u vragen of wenst u informatie, stuur gerust een berichtje via contact en ik antwoord zo spoedig mogelijk.

"Because a healthy horse is a happy horse"