Biergist

Biergist, ook wel bakkersgist, brouwersgist of wijngist is een gist dat onder andere gebruikt wordt voor het fermenteren van koolhydraten, zoals bij de bierbereiding en het laten rijzen van brood. De Latijnse naam is Saccharomyces cerevisiae. Gisten zijn eencelligen die behoren tot de schimmels. 

  • Schimmel die bijdraagt tot gezonde darmflora

  • Belangrijke bron van chroom

  • Zeer veel vitamine B, aminozuren en

  • Versterkt immuumsysteem

  • Goed voor hoeven, huid en vacht

Biergist als supplement voor paarden.

Biergist behoort tot de zinvolle supplementen voor paarden. Het gist draagt bij tot de stabilisatie van een gevoelige darmflora van het paard (biotine synthese in de darm) en zorgt voor een sterker immuunsysteem. De voedingsstoffen van de biergist hebben een bijzonder positief effect op de groei van huid, vacht en hoeven. Biergist kan de hardheid en elasticiteit van de hoefhoorn verbeteren.

Biergist wordt door paarden beschouwd als een eersteklas, natuurlijke vitamine B-leverancier. Vanwege het hoge gehalte aan natuurlijke vitamine B1 en tal van andere vitaminen en mineralen, is biergist daarom bijzonder geschikt als een gezond voedingssupplement voor paarden. Biergist kan ook de verwerking van voedingsstoffen verbeteren, wat cruciaal is voor de prestaties van sportpaarden.

Vooral aan het begin van het weidenseizoen, na een lange winter in de stal, hebben sommige paarden last van diarree en winderigheid. Dit komt meestal door een te snelle voederverandering van hooi naar vers gras. Hier kan worden tegengewerkt door het voeren van biergist. Door toevoeren van de biergist van het maag-darmkanaal van het paard wordt gezuiverd en verzacht en stabiliseert de darmflora. Een gezonde darm heeft altijd een positief effect op de huid en vacht bij paarden. Zo ondersteunt de voeding van biergist zowel celvernieuwing als verandering van de vacht. Ook de groei van de hoeven en een gezonde botstructuur kunnen worden gestimuleerd en ondersteund door biergist.