Echinacea purpuraea herba gesneden

Waarom Echinacea purpuraea herba bij paarden? 


Immuunmodulerend en ontstekingsremmend

Alle plantendelen van de rode zonnehoed (bloem, blad, stengel, wortel) worden medicinaal gebruikt. De hoofdingrediënten van echinacea zijn alkamiden. Alkamiden kunnen binden aan zogenaamde CB2-receptoren. CB2-receptoren zijn voornamelijk aanwezig in ontstekingscellen en in immunocompetente cellen (witte bloedcellen en andere die het lichaam beschermen tegen binnendringende ziekteverwekkers). Door zich aan deze receptoren te binden, kunnen de alkaden van de zonnehoed zowel immuunmodulerend (een stof dat het eigen immuunsysteem stimuleert) als ontstekingsremmend zijn.

Versterking van het immuunsysteem

De wortel bevat ook polyacetylenen, cichorinezuur, polysacchariden en glycoproteïnen. In het bijzonder versterken de glycoproteïnen en de polysachariden het immuunsysteem. In het kruid zijn vooral de flavonoïden belangrijk. Het belangrijkste flavonoïde is cichorinezuur. Het kruid bevat ook alkamiden en polysachariden. Het heeft tevens een ontstekingsremmend effect.

Wondgenezing en herstel van weefsel

Het immuunsysteem wordt gestimuleerd door de zonnehoed en bevordert wondgenezing van de huid. Deze reacties komen door zowel de alkamiden als de polysachariden. Wanneer het inwendig wordt gebruikt, heeft het kruid van de zonnehoed een stimulerend effect op het immuunsysteem. Het versnelt de strijd tegen ziekteverwekkers en kan koorts veroorzaken. Uitwendig toegepast heeft het ontstekingsremmend, wondgenezing en weefselherstellend effect. Echinacea of zonnehoed is werkzaam tegen zowel bacteriën als virussen. Bovendien heeft de wortel bacteriostatische en virostatische eigenschappen, wat betekent dat ze niet de bacteriën respectievelijk virussen doden, maar wel beletten dat ze zich vermenigvuldigen, zodat het lichaam de tijd krijgt ze op te ruimen. 


Inhoud : 0.50 kg 


*Waarschuwing:

Gebruik kruiden verstandig , onze kruidenmixen zijn op maat gemaakt door natuurgeneeskundig therapeut. Weloverwogen uitgedacht, uitgebalanceerd en al enige jaren naar tevredenheid uitgetest. Wij adviseren om niet met kruiden te experimenteren. Gebruik kruiden of kruidenmixen in overleg met uw therapeut of arts. Sommige kruiden bevatten toxische stoffen, kunnen niet gecombineerd worden of hebben een negatieve uitwerking op andere medicijnen, supplementen en kruiden. De reguliere medicijnen zouden dan hun werking niet of niet voldoende hebben. Er kan bij verkeerd gebruik of verkeerde combinaties bijv. zware koliek kunnen optreden of een vrucht voortijdig afgestoten worden.

15,46 €